Puh. 0205 155

Kakkua vai oppia?

Minulle jäi mieleen, kun siivoojamme Nina kerran hersyvän naurunsa lomassa madalsi ääntään ja tunnusti, että ”kuule, ihan oikeasti tykkään tästä työstä. Mutta eihän sitä voi ääneen sanoa. Ei kukaan ymmärtäisi”. Miksei? Pitääkö siisteydestä, viihtyisyydestä ja arjen sujuvuudesta huolehtimisen olla ala, jonne tullaan vain käväisemään, kunnes päästään jonnekin hienompiin hommiin? Asennetta ja ammattitaitoa Raija, jonka kanssa... Read More

Asiakas ohjaa yritysvastuutavoitteita

Myös ja erityisesti taloudellisesti vaikeina aikoina vastuullisen liiketoiminnan pitäisi olla jokaisen yrityksen arkipäivää. On mietittävä ovatko tuotteet ympäristövastuullisia, mikä on kiinteistöjen energiankulutus, maksavatko kaikki osapuolet veronsa, miten henkilöstö voi ja kehittyy. Uskon, että suurin vastuullisuuteen ja sen kehittämiseen ohjaava paine yrityksille tulee asiakkailta, jotka osaavat vaatia vastuullisia palveluita. Vaikka yritykset pystyvät yhä useammin vastaamaan asiakkaiden... Read More

Ulkoistaminen – mahdollisuus vai möhläys

Tehokkuuden lisäämisen paineet sekä yksityisen että julkisen sektorin asiakkaidemme kohdalla johtavat yhä useammin toimintojen ulkoistamiseen. Olen nähnyt omassa työssäni ISS:llä, miten ulkoistaminen on tie tehokkuuteen ja parhaimmillaan se parantaa kustannustietoisuutta, laatua ja ulkoistetun henkilöstön oppimis- sekä uramahdollisuuksia. Keskustelusta syntyy luottamus Ulkoistamista suunniteltaessa osapuolten tulee luoda pohja ulkoistamista seuraavalle kumppanuusluonteiselle yhteistyölle. Tämä edellyttää avoimuutta, rehellisyyttä ja... Read More

Taiten tehtyä mielelle ja kielelle

Yksi elämän perusarvoista on herkullinen ruoka. Ei olisi hassumpaa, että se olisi myös terveellistä. Raaka-aineissa kunnioitan laatua. Suomalaisen ruokakulttuurin tekee mielenkiintoiseksi jatkuva uusiutuminen, jolloin perinteisen suomalaisen ruuan lisäksi haluamme välillä pirskahduksia muiden maiden makumaailmoista. Itselleni ruoka on intohimo ja siksi odotan innokkaasti, että voin maistella henkilöstöravintoloissamme taiten tehtyä ruokaa, joka on kansainvälisten taiteilijoiden innoittamaa. Ruualla... Read More