Minun arkeni, onneni ja työni ovat erilaisia kuin sinun, joten yhteinen työtila joutuu taipumaan moneen.

Joskus liiketoiminnan johdossa tulee houkutus ajatella, että liiketoimintaa, tuloksen tekemistä ja tunteita – onnellisuutta ainakaan, ei kannata sekoittaa.

Organisaatiot ja tiimit toimivat kuitenkin meidän ihmisten voimalla ja ihmiset ovat vahvasti tunteiden ohjailemia olentoja.

Suomalaisessa liiketoiminnassa on jo nähty ja euroina todistettu, että työhyvinvointi vaikuttaa suuresti organisaation tehokkuuteen ja tuloksen tekemiseen.

Matkalla maailman parhaaksi palveluyritykseksi kannattaa pohtia, miten voimme edistää itsemme, toistemme ja asiakkaidemme työhyvinvointia omalla toiminnallamme. Millainen olisi hyvinvointia, työniloa ja intoa, jopa onnellisuutta lisäävä työtila? Voidaanko tiloilla tukea ja edistää työssä jaksamista ja työurien pidentämistä kaiken työn tehostamisen lisäksi?

Minun arkeni, työni ja onneni ovat erilaisia kuin sinun, joten yhteinen työtila joutuu taipumaan moneen.

Vaalimme terveellisyyttä, turvallisuutta ja esteettömyyttä. Fyysisen ympäristön dimensioista löytyvät erilaisten yksilöiden tarpeet: valoa, ilmaa, lämpöä, oikeanlaisia materiaaleja, ergonomista joustavuutta ja hyvää suunnittelua. Haluamme edistää työn sujuvuutta, viihtymistä ja elpymistä kaikilla rakentamisen ja sisäympäristön valinnoilla – esteettisyyttä ja kestävää kehitystä unohtamatta.

Tilaratkaisut tukevat työelämän murrosta

Työ, oppiminen, johtaminen ja organisaatiot elävät muutoksessa. Miten tilamme toiminnallisuudet muuttuvat tarpeidemme mukaisesti?

Organisaation tulevaisuuden haasteet ja strategiset tavoitteet kääntävät myös työprosesseja ja työn vaatimuksia uusiin kulmiin. Uuden työympäristön tulisi muuttua, kasvaa ja kehittyä rinnakkain orgaanisesti.

Katselen ympärilleni ja mietin, miten nämä tilaratkaisut säästävät aikaa ja energiaa ydintehtäväni tekemiseen, tehostavat työsuoritustani, lisäävät työn mielekkyyttä – ja kas, samalla myös edistävät työhyvinvointiani. Luova tietotyöläinen vaatii toisenlaisen tilan ja toimintaa tukevat tilaratkaisut kuin hoitoalan tai myyntityön ammattilainen.

Vain oppivat organisaatiot menestyvät

Muuttuvassa elämässä ja työelämässä vain oppivat organisaatiot menestyvät ja kasvavat kannattavasti. Opimme vain vapaassa vuorovaikutuksessa, dialogissa, yhdessä innostuen ja työskennellen.

Monipuoliset tilat: tiimin jäsenten riittävä läheisyys (sekä fyysinen että digitaalinen), projekti- ja kokoustilat, avoimet kohtaamispaikat, mahdollistavat päivittäisen toiminnan ohessa tapahtuvan oppimisen.

On innostava ajatus, että jatkuva toiminnan parantaminen, oppiva johtajuus, jaettu visio ja vapaa vuorovaikutus organisaation eri tahojen välillä ovat tulevaisuuden tilojemme tukemana arkipäivää.

Tätä kaikkea työympäristön pitää tarjota

Työterveyslaitoksen tutkimusten mukaan työn imun vaikutus voi asiantuntijatyössä olla tulokseen jopa satakertainen. Ja työn imu ei muuten tarkoita pelkästään sitä, että työssä on kivaa, vaan minä työntekijänä olen myös innostunut työstäni, aktiivinen ja toimelias – teen tulosta ja voin hyvin työssäni.

Työympäristöni pitää tarjota minulle sekä työrauhaa että yhteisöllisyyttä. Subjektiivinen hallinnan tunne on tässä tärkeä, minulla pitää olla mahdollisuus valita työntekemiseni tapa tarpeeni mukaan, näin myös työhyvinvointini paranee. Työpäivän aikana tauolla tai työpäivän jälkeen työympäristöni mahdollistaa myös elpymisen, stressin purkamisen ja virkistävän liikunnankin, työhyvinvointi näkyy eri tavoin osana sisutusta. Välineet ja laitteet ovat helposti kaikkien käytettävissä työpäivän lomassa. Tiloissamme on aktiivisia liikkumis- ja rauhoittumisalueita sekä virtuaalinen työhyvinvointifoorumi, monipuoliset hyvinvointipalvelut ja työhyvinvoinnin vuorovaikutuksellisuus voi toimia yritysrajojenkin.

Miten me erilaiset, erilaisia töitä tekevät ihmiset voisimme olla onnellisia ja tuottavia samassa, yhteisessä tilassa? Työn vapautuminen ja muutos edellyttävät meiltä uusien pelisääntöjen sopimista työn tekemiseen, johtamiseen ja työtilojen käyttöön. Se tuo myös enemmän vastuuta työympäristöjen suunnitteluun ja ylläpitoon. Miten minä osallistun siihen oman työni ja elämäni ammattilaisena itse? Suomi kuuluu maailman kymmenen onnellisimman kansakunnan joukkoon – tehdään myös tiloistamme hyvinvointia tukevia ja onnellisia.

Kirjoitus on osa ISS Workways – Matka muutokseen -juttusarjaa.
Lue ensimmäinen osa: ”Matka muutokseen on alkanut – tule mukaan!”
Lue toinen osa: ”Kiitos teknologian, tänään en lähde töihin”
Lue kolmas osa: ”Uuden ajan työympäristö on kuin kaupunki pienoiskoossa”
Lue neljäs osa: ”Kilpailukyky tulevaisuuden työmarkkinoilla – näin lisäät yrityksesi vetovoimaa ja tuottavuutta”

[gdlr_personnel columns=”2″ type=”static” style=”box-style”]

[gdlr_tab title=”Kaisa Tuuliainen” position=”HRD- ja rekrytointijohtaja, ISS Palvelut” author_image=”https://blogi.iss.fi/wp-content/uploads/2016/04/Kaisa-Tuuliainen_1.jpg”] [/gdlr_tab]

[/gdlr_personnel]