Mikonkatu 7:ssä avautui keväällä 2022 ravintola MAD, jonka juuret juontavat ISS-konsernin kotimaahan Tanskaan. Uuden ravintolan suunnittelussa onkin yhdistetty ISS:n globaalia tietotaitoa.

MAD tarjoilee monipuolista ja laadukasta lounasta sekä kokous- ja tapahtumatilaa. Helsingin ydinkeskustaan on auennut ainutlaatuinen ravintola, jonka keskiössä on mad, siis tanskaksi ruoka.

Ilmarisen omistaman arvokiinteistön peruskorjaus ja laajennus toivat Mikonkatu 7:ään näyttäviä toimisto- ja liiketiloja. ISS hoitaa koko talon palvelut: vastaanoton, kiinteistöhuollon, siivouksen, ravintolapalvelut sekä tapahtuma- ja kokouspalvelut. Kiinteistössä on kahdeksan kokoustilaa, joissa voi järjestää joustavasti tilaisuuksia jopa sadalle hengelle. Ravintola taas tarjoaa puitteet jopa 200 hengen tapahtumille.

– Tällaisella palvelupaketilla ei ole Helsingin keskustassa toimistotiloja aiemmin ollut. Sijainti on loistava, ISS:n avainasiakkuuksien ravintolatoiminnan kehitysjohtaja Ilona Helsky kertoo.

Helsky on ollut mukana MAD-ravintolan suunnittelussa ja konseptoinnissa lähes alkumetreiltä asti. Konseptilla ISS ja llmarinen luovat ravintolakentälle jotain uutta.

Konsepti pohjaa tanskalaiseen keittiöön

Projekti käynnistyi ravintolan erottautumistekijöiden tunnistamisella. Pääkonttoritasoisen toimistotilan ravintolan haluttiin erottuvan massasta ja kutsuvan asiakkaikseen paitsi kiinteistön käyttäjiä myös lähiympäristössä liikkuvia.

– Tutkimme markkinaa tarkkaan ja lähdimme hakemaan ravintolan tarinaa ISS:n juurilta. ISS on 120-vuotias, tanskalaislähtöinen yritys. Tanskalainen ja pohjoismaalainen arvomaailma ja tapa toimia löytyvät meiltä täältä Suomestakin.

MAD-ravintola rakentuu tanskalaisen keittiön ympärille, unohtamatta hitusta suomalaisuutta.

– Helsingissä on paljon pohjoismaisesta keittiöstä ammentavia ravintoloita, mutta ei tanskalaista keittiötä. Tanskan raaka-ainetarjonta on lähellä suomalaista, ja ruokaan suhtaudutaan suurella intohimolla.

Tanskasta ammennetut parhaat opit näkyvät ravintolatilassa ja ravintolan toiminnallisuudessa. Helsky antaa konkreettisen esimerkin: tanskalaisessa ravintolassa kokki tarjoilee lounasannoksen henkilökohtaisesti, ja niin on tässäkin tapauksessa.

Ravintolan tunnelma ja toiminnallisuudet on mietitty siten, että ainutlaatuinen ruokakonsepti yhdistyy upeaan miljööseen. Avoimen atriumin korkeilla portailla voi istua ja lounastaa, ja isot lediseinät tukevat erilaisten tapahtumien järjestämistä. Tilaaminen, maksaminen ja ruoan ottaminen on suunniteltu mahdollisimman jouhevaksi.

Ruokalistasuunnitteluun inspiraatiota tanskalaisilta kollegoilta

MAD-ravintolan ruoka on oivaltavaa, rehellistä, herkullista, näyttävää ja täyttävää. Lämpimän lounastarjonnan lisäksi tarjolla on kahvilatuotteita kuten ruokaisat delisalaatit sekä smörret.  Ruokalistalle on tuotu paljon kasvispainotteista ruokaa ja lähituottajien raaka-aineita.

Mukana ruokalistasuunnittelussa on ollut ISS:n Tanskassa sijaitsevan globaalin pääkonttorin keittiötiimi, joka on luonut suomalaisille kollegoilleen esimerkkiruokalistoja.

– Haluamme ymmärtää, mitä raaka-aineita ja elementtejä tanskalaiseen keittiöön ehdottomasti kuuluu. On kansainvälisen yrityksen ilo ja etu, että voimme jakaa tanskalaisten kollegoiden kanssa parhaita käytänteitä, Helsky sanoo.

Tukea laitehankintoihin ja konseptointiin

ISS:llä ravintolakokonaisuuden avausprojektia veti projektipäällikkö. Ruokatuotteen suunnittelun lomassa käytiin läpi muun muassa kokous- ja tapahtumatekniikkaa sekä ravintolan omaa identiteettiä ja ilmettä.

– Taustalla on huolellinen suunnittelu, jossa on mietitty asiakasryhmät, brändi, konsepti ja ruoka. Työ palkitaan, kun saamme maistuvan ja terveellisen lounaan asiakkaiden lautasille upeassa miljöössä.

Tutustu uuteen ravintola MADiin >>

Mikonkatu 7 – viiden tähden sijainti ja seitsemän tähden palvelua >>